Kada govorimo o odgovornom poslovanju kompanija, primećuju se trendovi fokusiranja na očuvanje i unapređenje životne sredine. To se odvija na različite načine, a preduzeća obavljaju aktivnosti koje su u skladu sa ovim ciljem. Kao rezultat nekih aktivnosti dobija se i Sertifikat uštede i očuvanja životne sredine. Evo o čemu je reč.

Šta je Sertifikat uštede i očuvanja životne sredine

Sertifikat dodeljuje kompanija Lucart za određenu kalendarsku godinu, svima onima koji su u u toku date godine koristili njihove proizvode nastale primenom Fiberpack® tehnologije.

Na personalizovanom Sertifikatu koji kompanija dobija navode se tačni podaci koliko se upotrebom navedene tehnologije:

  1. recikliralo kartonske ambalaže,
  2. spasilo drveća i 
  3. sprečilo emitovanja štetnog gasa CO2 (ugljen-dioksida) u atmosferu.

Certificate of Enviromental Saving

Sertifikat predstavlja priznanje kompaniji na njenom putu ka odgovornom poslovanju i očuvanju životne sredine.

Za održivi način poslovanja: Ars Nova i Mikser Festival 2019

Fiberpack® tehnologija proizvodnje

U prethodnom odeljku spomenuli smo Fiberpack® tehnologiju proizvodnje. O čemu se radi? Reč je o specijalnoj tehnologiji proizvodnje celuloze reciklažom kartonskh tetrapaka. Ovu tehnologiju razvila je i patentirala italijanska kompanija Lucart, čiji je Ars Nova dugogodišnji distributer.

Opširnije o ovoj tehnologiji pisali smo u našem tekstu “Šta znači oznaka „EU Ecolabel“ na pakovanju ubrusa i toalet papira?”.

Lucart proces stvaranja vlakana

S obzirom na to da je reč o tehnologiji recikliranja, gde kao rezultat nastaje celuloza od koje se prave ubrusi i toalet papiri, često pitanje je da li su oni bezbedni za upotrebu. Značajno je napomenuti da su svi ovi proizvodi savršeno higijenski ispravni za upotrebu, što potvrđuju i brojna testiranja.

Toalet papir i ubrusi od reciklirane celuloze

Proizvodi napravljeni Fiberpack® tehnologijom dostupni su kako pravnim licima putem naše onlajn prodavnice, tako i fizičkim licima u nekim od prodajnih objekata koji ih imaju u asortimanu.

Ko može da dobije Sertifikat uštede i očuvanja životne sredine

Sertifikat mogu da dobiju sva pravna lica koja su u toku određene godine koristila Lucart ekoločke proizvode proizvedene uz pomoć Fiberpack® tehnologije.

Šta kompanije dobijaju kupovinom ovih proizvoda? Odgovor je: 100% ekološki, 100% dermatološki ispravan i povoljniji od sličnih proizvoda na tržištu, što je potpuno u skladu sa modernim ciljevima odgovornog poslovanja.

Ars Nova tim