Kompanija Ars Nova, zajedno sa svetski poznatim imenima iz auto-industrije, bankarstva i modernih tehnologija, podržala je ideju o održivosti poslovanja – dominantnu na ovogodišnjem Mikser festivalu. Ovaj događaj održao se na teritoriji Dorćola u Beogradu i posetio ga je veliki broj zainteresovanih za ovu temu. Prenosimo vam glavne pojedinosti sa ovog festivala. 

10. Mikser festival 2019: Cirkuliši!

Sunčani dani maja bili su rezervisani za boravak van kancelarije, u aktivnostima koje je obuhvatao 10. Mikser festival. Jubilarno održavanje ovog događaja obeležila je priča o održivom poslovanju, koje predstavlja budućnost svih biznisa. Na jednom mestu okupile su se kompanije koje su prepoznale značaj održivog postovanja, ali i posetioci koji su imali priliku da se edukuju i zabave.

Ars Nova je na svom štandu “branila” zelene boje papirne/higijenske industrije, pa je predstavila ekološke proizvode (paprine maramice, salvete, toalet papir i ubruse) iz svog asootimana. Ove artikle proizvodi kompanija Lucart, sa kojom Ars Nova ima dugogodišnju saradnju. Reč je o proizvodima napravljenim po principu reciklirane celuloze, a sama tehnologija proizvodnje (Fiberpack®) veoma je inovativna.

Kako je sve to izgledalo možete ukratko pogledati u našem video prilogu.

Važno je povećanje svesti o ekološki prihvatljivim proizvodima

Ars Nova već godinama radi na tome da se među potrošačima iz poslovne sfere poveća svest o postojanju ekološki prihvatljivih alternativa za tipične ubruse i toalet papire. S obzirom na trendove u industriji, ali i propise koje nameću neka regulatorna tela, očekujemo rast veće interesovanja za ove proizvode.

Česta briga kupaca kada je reč o papiru od reciklirane celuloze je da nije dovoljno higijenski ispravan. Reč je o kvalitetnom proizvodu koji zadovoljava sve higijenske standarde, a možete ga prepoznati pod oznakom EU Ecolabel

Još jedna dodatna vrednost upotrebe ovog proizvoda, konkretno mislimo na liniju Eco Natural, je da kupci na kraju obračunskog perioda dobijaju sertifikat o tome koliko su stabala su spasili koristeći alternativu za celulozu, a koliko su i posredno uticali na emisiju co2.

Možemo se pohvaliti da već godinama unazad imamo kupce ovakvih proizvoda, i to nas samo dalje motiviše da ovu ideju o održivosti širimo dalje.